Nieuws - 11 januari 2007

Microbiologie naar De Dreijen

De leerstoelgroep Microbiologie gaat waarschijnlijk verhuizen naar het Scheikundegebouw op universiteitscomplex De Dreijen. De microbiologen trekken in de vleugel die vrijkomt doordat de sectie Bodemkwaliteit verhuist naar het Atlasgebouw op De Born.

Volgens Ad van der Have van de afdeling Vastgoed en bouwzaken wordt momenteel in overleg met de leerstoelgroep een definitief verhuisplan opgesteld. Hij verwacht dat de verhuizing nog deze zomer zal plaatsvinden. Er wordt nog gewerkt aan een doorschuifplan voor andere leerstoelgroepen op De Dreijen. Dit met het oog op de concentratie van de huisvesting op De Born en het afstoten van universiteitsterreinen op andere plaatsen in de stad.
De leerstoelgroep Microbiologie zit nu nog in het historische laboratorium aan de Hesselink van Suchtelerweg, dat sinds de verkoop van het complex Groot Hinkeloord wordt gehuurd.
Microbioloog prof. Willem de Vos zegt positief te staan tegenover een verhuizing naar het Scheikundegebouw. ‘Ik wacht nog wel op een officieel bericht. Wat mij betreft maakt onze verhuizing deel uit van het gehele huisvestingplan van onze Sciences Group. Want we zijn niet van plan om over twee jaar als enige op De Dreijen te zitten, terwijl alle andere leerstoelgroepen naar De Born vertrekken.’