Organisatie - 13 september 2007

Mevius en Moormann hoogleraar in Utrecht

Projectleider antibioticaresistentie Dik Mevius van CIDC-Lelystad en vaccinonderzoeker Rob Moormann van de Animal Sciences Group zijn beiden benoemd tot hoogleraar bij de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht. De benoemingen versterken de samenwerking van ASG en CIDC-Lelystad met de Utrechtse faculteit.
Mevius wordt, naast zijn werk bij CIDC-Lelystad, in Utrecht hoogleraar Antimicrobiƫle resistentie. Daarnaast blijft hij voorzitter van de groep die jaarlijks de Maranrapportages verzorgt die een overzicht geven van het gebruik van antibiotica in de dierhouderij.
Rob Moormann is sinds 1 september hoogleraar Vaccinologie van virale zoƶnosen. Bij ASG, waar hij blijft werken, gaf hij onder meer richting aan de ontwikkeling van nieuwe vaccins tegen virusinfecties. Moormann en Mevius zijn voor vijf jaar benoemd.
De samenwerking, die vooral uitwisseling van mensen en kennis betreft, krijgt ondermeer gestalte bij het onderzoek naar campylobacterbesmettingen in vee en vlees, vogelgriep, antibioticaresistentie in de dierhouderij en in een project waarin opkomende nieuwe ziekten centraal staan.