Organisatie - 1 januari 1970

Meteorologiestudenten voorspellen weer op 3FM

Zet je met je duffe hoofd ’s morgens je radio aan, hoor je een studiegenoot of buurman buien en nachtvorst voorspellen. Een aantal Wageningse meteorologiestudenten presenteerde vorige week het weer tijdens ‘Ochtendshow Giel’ op 3FM.

In het programma van DJ Giel Beelen, die afgelopen weekend tijdens Pinkpop nog in zijn nakie een band aankondigde, staat ‘de uitzendkracht’ – lees: de jongere luisteraar - centraal. Daarom worden meteorologiestudenten ingeschakeld om het weer te voorspellen. Een dag later wordt gekeken of de voorspelling ook daadwerkelijk is uitgekomen. Volgens Marcel de Vries, een van de Wageningse weermannen, ging zijn eerste uitzending goed. ,,Ik was alleen wel een beetje zenuwachtig.”
Onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’ reageerde hij op een advertentie die naar Wageningse en Utrechtse meteorologiestudenten was gestuurd. ,,Om één voor acht ’s ochtends wordt je gebeld. Na het nieuws zeggen ze dan: ‘Hallo Marcel’. Dan begin je te ouwehoeren. Ik had door de zenuwen ‘bewolkt’, in plaats van ‘wolkenvelden’ gezegd. Na de uitzending kreeg ik een flink aantal SMS’jes van bekenden. Die vonden natuurlijk dat het helemaal niet bewolkt was.” | T.H.