Nieuws - 24 mei 2018

Met eerstejaars op zoek naar leven in de campusvijvers (video)

tekst:
Luuk Zegers

Deze tijd van het jaar is de kans groot dat je groepjes studenten ziet vissen bij de campusvijvers. Wat zijn ze aan het doen? Resource zocht het uit en ging mee vissen met docente Sabrina Simon en haar studenten.

In de video zoekt Sabrina Simon (universitair docent bij de leerstoelgroep Biosystematics) samen met zestig eerstejaars studenten uit welke fauna er leeft in de campusvijvers. Dit doen ze voor het vak ‘Biodiversiteit in Nederland’, onderdeel van het curriculum van de bachelors Biologie en Bos- en Natuurbeheer. 'Het is een erg breed vak dat zowel theorie als praktijk behandelt', vertelt Simon. In totaal volgen 240 studenten het vak, waarbij de Nederlandse flora en fauna wordt bestudeerd.

Nuttig en leerzaam
Het is niet de eerste keer dat studenten de fauna van de campusvijvers in kaart brengen. Toch blijft het nuttig, aldus Simon. 'De fauna verandert. Door dit veldonderzoek kunnen we in kaart brengen wat er in de vijvers leeft en hoe dit gedurende de jaren verandert.’ Ze wijst op de achteruitgang van insectenpopulaties. Daarbij is het volgens Simon een goede, leerzame oefening voor de studenten.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan