Nieuws - 1 januari 1970

Met een zat hoofd rondjes rennen

Zo snel mogelijk de giraffe leegdrinken, met een zat hoofd rondjes rennen om een kruk, en een pilsje ‘adden’- in een teug leegdrinken – om een quizvraag te mogen beantwoorden. Dat en meer moesten de deelnemers van de bierolympiade in flatkroeg Annie’s doen om te winnen. En ze deden het.

‘Ad je biertje als je het antwoord weet, zet je lege glas op de kruk en wie het eerst is, mag antwoorden.’ De spelleider van de bierolympiade van de studieverenigingen Nicolas Appert van Levensmiddelentechnologie en Codon van Biotechnologie wist tussen het geschreeuw door de spelregels van de bierquiz nog wel duidelijk te maken aan de deelnemers. Alleen gingen sommigen er creatief mee om. Ze namen alvast een slok voor het einde van de vraag. Anderen hadden zoveel dorst dat ze hun biertje wegtikten zonder het antwoord te weten.
De quiz was dinsdagavond 21 maart één van de onderdelen van de bierolympiade in Annie’s. Vele meters bier vonden er hun weg naar binnen. Bij het drinken uit de giraffe, een lange buis gevuld met tweeënhalve liter bier, vond het kostelijke vocht bij één deelnemer vroegtijdig een weg naar buiten. Joke, student Levensmiddelentechnologie, was wat overmoedig bij haar poging de laatste slok te nemen om zo het spel te winnen. Ze braakte een deel meteen weer uit. Maar omdat niemand het restje bier met etensresten wilde opdrinken, sloot ze de ronde toch winnend af.
De bierolympiade werd uiteindelijk gewonnen door haar studievereniging, dankzij de prestaties van Jannis, Roel, Laurens, Maarten en Edwin van het dispuut OnVerWagT XXX. / YdH