Nieuws - 20 oktober 2010

Mensa met een jurkje

Campus Culinair in het Grand Café van het Forum

27-eten-BdG-9475.jpg
Ik ben: in het Grand Café van het Forum. Na jaren te zijn voorzien van maar liefst drie mensae voelde Wageningen zich de laatste tijd leeg en ontheemd. Het Forum probeert deze leegte te vullen door warme avondmaaltijden te verzorgen tegen studententarief; drie vijfennegentig voor een hoofdgerecht, soep en dessert zijn elk een euro extra.
Ik eet: groentesoep, chili con carne met witte rijst en rauwkost en vanillevla met zoete saus en slagroom toe.
Ik proef:  geen culinaire hoogstandjes, maar dat is dan ook het enige dat op te merken valt aan het Forum-eten.  Alles smaakt prima,  je waant je zelfs een beetje in een restaurant. Flessen bronwater en rode wijn op tafel, vanillevla met een flinke toef slagroom geserveerd als een cappuccino in bijbehorend kopje en de maaltijd kan men desgewenst afsluiten met een latte macchiato. Het is een mensa met een jurkje aan.
Ik word: net als vorige keer in de Bongerd bediend! Het gaat nog ietwat onwennig, maar ideaal voor de gehaasten onder ons die binnen tien minuten willen terugkeren naar hun afstudeervak. Ik ben in geen enkel restaurant ooit zo snel geholpen.
Ik vind: zowel voor groepen, eenlingen, jaarclubs, stelletjes en medewerkers het Forum een bijna ideale plek om te eten. Het is niet voor iedereen om de hoek helaas. En voor de jurk moet wel betaald worden.
Cijfer: 8+