Student - 26 juni 2008

Mensa SSR neemt eters Unitas over

De mensa van SSR-W heeft het afgelopen jaar drukker gehad dan vorig jaar. De studentenvereniging profiteerde van de sluiting van de mensa van jongerenvereniging Unitas, in juli 2007.

‘We hebben een prima jaar gehad met gemiddeld zo’n dertig procent meer eters’, meldt commissaris mensa Marlies Vollebregt. ‘Er komen zeker mensen eten die vroeger op Unitas aten, maar ik denk dat ook onze posteracties hebben geholpen.’ Zo hangt in de belangrijkste universiteitsgebouwen altijd het menu.
Op KSV, de andere studentenvereniging met een mensa, is helaas geen effect te zien van de sluiting, aldus mensaverantwoordelijke Lies Zandberg. ‘Meer eters zien we altijd graag.’
De warme maaltijden in Forum tijdens de lunch ziet Vollebregt nog niet als bedreiging, ook niet als die ’s avonds verkrijgbaar gaan worden. ‘Mensen die daar eten willen vast nog even verder werken, en zouden toch niet naar ons zijn gefietst’, aldus Vollebregt.