Nieuws - 1 januari 1970

Meeste niet-Europese studenten

Maastricht heeft de meeste buitenlandse studenten, maar in Wageningen studeert het hoogste aandeel niet-Europese studenten. Dat blijkt uit het rapport Kennis in Kaart dat het ministerie van Onderwijs vorige week uitbracht.

De twee universiteiten lopen daarmee voorop in de internationalisering van het Nederlandse hoger onderwijs. In Maastricht komt 26,1 procent van de studenten uit het buitenland. In Wageningen is dat 19,1 procent, maar bijna driekwart daarvan komt van buiten Europa. De universiteit van Maastricht staat bekend om het grote aantal Duitse en Belgische studenten dat daar studeert.
Vorig jaar, toen het rapport voor het eerst werd uitgebracht, stond Wageningen nog op een onbeduidende plek in het ranglijstje van het ministerie. Veel buitenlandse studenten waren toen niet bij de gemeente ingeschreven en werden daarom niet meegeteld.
Opinieblad Elsevier riep Wageningen vorige maand al uit tot meest internationale
universiteit. Het blad baseerde zich daarbij op het oordeel van bijna tweeduizend hoogleraren, die het ondervroeg voor de jaarlijkse special Studeren. / JH