Student - 25 augustus 2011

Meeste eerstejaars naar SSR-W

Studentenvereniging SSR-W verwelkomt 175 aspirant-leden. Dat zijn meer nieuwe aanmeldingen dan bij Ceres en KSV.

banner_1.jpg
SSR-W heeft een record aan nieuwe aanmeldingen. 'OMG, word je wakker van een feestje, blijkt je studentenvereniging 175 nieuwe leden te krijgen!!! Ik kom nog uit een jaar van 40...' twittert SSR-W'er en oud-studentenraadslid Martijn Kuller.
Dankzij de 175 aanmeldingen heeft SSR-W van de drie grootste studentenverenigingen in Wageningen de meeste eerstejaars binnen gehaald. Volgens een corpslid heeft Ceres 171 aanmeldingen voor de Verenigings Introductie Tijd (VIT). Bij KSV Franciscus meldden zich daarvoor 129 nieuwe studenten aan. 'Allemaal hartstikke enthousiaste mensen,' aldus een lid van de sociĆ«teitscommissie. 'Wij gaan liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit, dus we zijn heel blij dat we deze AID-lopers hebben weten te strikken.'
De cijfers zijn nog onder voorbehoud. Pas na de VIT, die bij de meeste verenigingen komend weekend plaatsvindt, wordt duidelijk hoeveel studenten zich werkelijk hebben ingeschreven bij de studentenverenigingen.
SSR-W vierde gisteren blijkbaar flink feest over het aantal nieuwe leden; er was niemand beschikbaar voor commentaar.
*Update* Nji-Sri meldt onder voorbehoud 33 nieuwe inschrijvingen te hebben. Dat is het hoogste aantal sinds de vereniging in 2006 naar Wageningen verhuisde.
*Nog een update* Nji-Sri geeft een definitief aantal door: 44.
*Nog maar een update* Unitas heeft een kleine 50 inschrijvingen, en is daar tevreden mee.