Student - 21 augustus 2015

Meeste aanmeldingen voor KSV

tekst:
Koen Guiking
5

De drie grote Wageningse studentenverenigingen hebben allemaal meer dan 200 aspirant-leden kunnen bijschrijven tijdens de AID.

Foto: Sven Menschel

KSV Franciscus meldt, bij monde van praeses Matthijs Verburg, dat er 234 voorinschrijvingen zijn voor de VIT, de verenigingsintroductietijd. 'Waarvan ongeveer 40 procent man en 60 procent vrouw.' Vorig jaar stond de teller na de AID op 219.

SSR-W laat via twitter weten #trots te zijn dat het 204 nieuwe aspirant-leden mag verwelkomen. Een forse groei ten opzichte van vorig jaar, toen zich 179 studenten inschreven.

Ceres zegt 203 vooraanmeldingen te hebben voor de VIT-kampen van komende week. 'Maar niet iedereen kan aanstaande zaterdag of aanstaande dinsdag mee op kamp, dus hebben we ook nog een na-VIT in de derde week van periode 1. Daarvoor hebben zich nu al ongeveer 20 mensen aangemeld. Bij het eerste open feest, op de donderdag voor de na-VIT, kunnen zich nog meer mensen inschrijven', aldus verenigingsvoorzitter Jeffrey van den Born. Vorig jaar ontving Ceres 201 aspirant-leden.

Niet iedere student die zich inschrijft als aspirant-lid, sluit zich uiteindelijk ook aan bij een vereniging. 'Er zijn altijd mensen die zich in beschonken toestand inschrijven voor de VIT, maar niet komen opdagen', weet Verburg. En uiteraard zijn er ook studenten die na het doorlopen van introductietijd besluiten dat de vereniging toch niet bij ze past.

Lees ook

Re:acties 5

 • D.L.V. Nji-Sri

  D.L.V. Nji-Sri heeft dit jaar 69 aanmelding!

  Reageer
 • drs. ir.

  Is het ook bekend hoe de andere studentenverenigingen het hebben gedaan? Nji Sri, Argo, NSW, Unitas, de kleinere, etc?

  Reageer
  • WSR Argo

   De inschrijvingen van argo sluiten de 24e.

 • Gelderlander

  Standaard ben ik benieuwd naar het aantal geïnaugureerden over pakweg 2/3 weken. Deze aantallen zeggen wel iets en bieden ook een kleine voorspelling over het aantal overblijvers, maar alsnog erg weinig

  Reageer
  • GT

   Precies! kijk naar dit artikel:

   http://resource.wageningenur.nl/nl/show/Ceres-minste-aanmeldingen-meeste-nieuwe-leden.htm

 • Irreële pikkebaas

  'T is stil aan de overkant..

  Reageer
 • Reële rover

  Grappig hoe constant dit patroon elk jaar weer is. Ik heb het dan over aantallen (altijd redelijk gelijk over de grote 3), man/vrouw verhouding (KSV altijd een stuk meer vrouwen dan mannen) en percentage aspiranten dat overblijft na het einde van de VIT en jaar 1, waarbij vooral 1 vereniging heel veel mensen kwijtraakt.

  Waarom dit toch is, zullen de volgende reaguurders vast weten te benoemen.
  Ik ga er voor zitten :)

  Reageer
  • Henk de Tank

   Reaguurders zitten op GeenStijl. Wij reageren.


Re:ageer