Nieuws - 1 januari 1970

Meer vwo’ers op voorlichtingsdag

Ongeveer 530 vwo’ers maakten van het mooie weer gebruik om op zaterdag 17 april de voorlichtingsdagen van Wageningen Universiteit te bezoeken. Dat is 17 procent meer dan in april vorig jaar. Wel kwamen er wat minder studenten uit het hoger beroepsonderwijs: 195 tegenover 229 vorig jaar. Het totaal van het aantal potentiële studenten op de voorlichtingsdag was 753, vijf procent meer dan in 2003.

In november 2003 kwamen er nog 913 geïnteresseerden naar Wageningen, maar de voorlichtingsdagen in november trekken altijd meer mensen dan die in april.
,,Ik dacht dat Wageningen een kleine universiteit was, maar ik ben nu al een kwartier op zoek naar mijn workshop'', verzucht een vwo-scholiere in het gebouw van Alterra waar de voorlichting van de opleidingen over de groene ruimte plaatsheeft.
Ing. Harm Boesveld van de opleiding Internationaal land- en waterbeheer, die in de peilingen in van de snelst groeiende opleidingen is, ziet een attitudeverandering bij de scholieren. ,,De studenten lijken gerichter dan vroeger. Ze hebben nu vaak hun keuze al gemaakt terwijl ze zich voorheen meer kwamen ori├źnteren.'' | G.v.H.