Organisatie - 1 januari 1970

Meer vwo’ers naar Wageningen

In de collegebanken zitten dit jaar waarschijnlijk zo'n vijf procent meer eerstejaars BSc-studenten dan vorig jaar. Het aantal studenten uit het buitenland zal waarschijnlijk gelijk blijven, net als de instroom uit het hbo.

Dat verwacht de studentenadministratie op basis van het aantal verwerkte inschrijvingen. Het aantal Nederlandse BSc-studenten dat met een vwo-diploma naar Wageningen komt zal waarschijnlijk met zo’n 25 groeien. Eind augustus hadden zich volgens de Informatie Beheer Groep 482 studenten aangemeld voor Wageningen, tegen 453 vorig jaar.
Op de inschrijfdag voor buitenlandse studenten schreven zich 190 studenten in voor een MSc-opleiding in Wageningen. Dat is net zo veel als vorig jaar. Uiteindelijk kwam het aantal buitenlandse studenten vorig jaar op 310 uit. Veel studenten zijn door onder andere visumperikelen niet in staat om op de inschrijfdag in Wageningen te zijn. / KV