Organisatie - 1 januari 1970

Meer vooraanmeldingen dan vorig jaar

Wageningen Universiteit heeft meer vooraanmeldingen dan vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Informatie Beheer Groep. Momenteel hebben zich 362 studenten aangemeld voor een studie in Wageningen; 4,6 procent meer dan vorig jaar rond deze tijd. De universiteit zit daarmee net iets onder het landelijke gemiddelde.

Opvallende dalers zijn de technische universiteiten van Delft en Eindhoven. Zij zien de belangstelling met zes en dertien procent teruglopen, terwijl de universiteit Twente juist meer studenten trekt (veertien procent groei). Daar zagen vooral de niet-technische studies hun aanmeldingen flink toenemen.
Ook Amsterdam blijkt populair dit jaar. De Vrije universiteit heeft veertien procent meer aanmeldingen, de Universiteit van Amsterdam zelfs negentien procent. / JH