Student - 7 juli 2011

Meer studenten voor de klas

Aantal educatieve minoren verdubbelt.

Meer Wageningse studenten zullen straks voor de klas terechtkomen, nu de universiteit het aantal opleidingen met een educatieve minor gaat uitbreiden van drie naar zes. Met een educatieve minor worden studenten in een jaar tijd klaargestoomd voor de functie van tweedegraads leraar. In combinatie met het bachelordiploma geeft dat de studenten lesbevoegdheid op middelbare scholen.
Staatssecretaris Van Bijsterveld gaf in 2009 toestemming voor de educatieve minor in de hoop daarmee het lerarentekort te bestrijden. Wageningen begon toen met de drie opleidingen Biologie, Moleculaire levenswetenschappen en Economie en beleid. Vanaf dit jaar geldt de minor ook voor Bodem, water en atmosfeer, Internationaal land- en waterbeheer en Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning.
De opleidingen Dierwetenschappen en Plantwetenschappen werken ook aan een educatieve minor die studenten de bevoegdheid geeft voor het vak biologie. Voor beide opleidingen geldt echter dat de studenten dan een extra inhoudelijk programma moeten doorlopen: de dierwetenschappers op het gebied van planten en vice versa.