Nieuws - 1 september 2015

Meer ruimte voor langzaam verkeer

tekst:
Roelof Kleis

Voetgangers en fietsers krijgen meer de ruimte op de campus. Morgen wordt begonnen met de verbreding van een flink deel van de paden tussen Forum en Atlas.

De paden zijn op dit moment te smal, zegt Ad van der Have van het Facilitair Bedrijf. Dat leidt tot conflicten. Zeker met de nog steeds groeiende stroom studenten op de campus. Een deel van de paden krijgt daarom een restyling. Fietspaden krijgen een ruime strook voor voetgangers, bestaande voetpaden worden flink breder. Het Thymos(fiets)pad tussen de Bongerd en Orion wordt doorgetrokken naar de Droevendaalsesteeg richting Radix.

Naast de paden wordt ook de ruimte voor Forum aangepakt. Dit terrein wordt ingericht als ‘marktplein’. Er komen paar honderd zitplaatsen en voorzieningen die het mogelijk maken om marktkraampjes te plaatsen. De campus krijgt volgens Van der Have geen vaste marktdag, maar het plein maakt het wel mogelijk om incidenteel als marktplaats te fungeren. Volgens Van der Have is het de bedoeling dat er ook wifi komt.

amfitheaterZodiac.jpg

De derde in het oog springende verandering is de bouw van een amfitheater op het grasveld tussen Zodiac en Helix. Voor de zomer werd al een soort theaterplek gecreëerd tussen Orion en Atlas. Het ding, de Heuvel genoemd, is in feite niet meer dan een halfronde verhoging in het veld. Het nieuwe amfitheater krijgt twee betonnen verdiepingen. Ere komen ook voorzieningen als water, elektriciteit en ict..