Organisatie - 1 september 2015

Meer ruimte voor langzaam verkeer

tekst:
Roelof Kleis
2

Voetgangers en fietsers krijgen meer de ruimte op de campus. Morgen wordt begonnen met de verbreding van een flink deel van de paden tussen Forum en Atlas.

De paden zijn op dit moment te smal, zegt Ad van der Have van het Facilitair Bedrijf. Dat leidt tot conflicten. Zeker met de nog steeds groeiende stroom studenten op de campus. Een deel van de paden krijgt daarom een restyling. Fietspaden krijgen een ruime strook voor voetgangers, bestaande voetpaden worden flink breder. Het Thymos(fiets)pad tussen de Bongerd en Orion wordt doorgetrokken naar de Droevendaalsesteeg richting Radix.

Naast de paden wordt ook de ruimte voor Forum aangepakt. Dit terrein wordt ingericht als ‘marktplein’. Er komen paar honderd zitplaatsen en voorzieningen die het mogelijk maken om marktkraampjes te plaatsen. De campus krijgt volgens Van der Have geen vaste marktdag, maar het plein maakt het wel mogelijk om incidenteel als marktplaats te fungeren. Volgens Van der Have is het de bedoeling dat er ook wifi komt.

amfitheaterZodiac.jpg

De derde in het oog springende verandering is de bouw van een amfitheater op het grasveld tussen Zodiac en Helix. Voor de zomer werd al een soort theaterplek gecreëerd tussen Orion en Atlas. Het ding, de Heuvel genoemd, is in feite niet meer dan een halfronde verhoging in het veld. Het nieuwe amfitheater krijgt twee betonnen verdiepingen. Ere komen ook voorzieningen als water, elektriciteit en ict..

Re:acties 2

• Verdwaalde fietser

Toch vreemd dat het fietspad doorgetrokken wordt, maar dat er nog steeds geen route komt tussen Atlas (hoofdingang)/Lumen naar het Orion gebouw. Inmiddels is die al bijna uitgesleten in het gras.

Maar ja, zo zit de campus vol met paden die nooit gebruikt worden omdat ze geen 2 plekken verbinden, routes door het gras waar wel een pad had moeten zijn, gevaarlijke en onduidelijke verkeerssituaties voor fietsers en voetgangers (met 3 man breed zonder licht over de onverlichte bornsesteeg wandelen is vragen om aangereden te worden door een fietser), paden die bij regen blank staan, verkeersdrempels die je fiets doen rammelen op een straat waar niet eens auto's komen, een brug waar fietsen haast onmogelijk is, en bovendien hordes internationale studenten die zich schichtig over de paden bewegen zonder enige kennis van verkeersregels. Een wonder dat er niet zo vaak ongelukken gebeuren!

• Rini Schuiling

Hopelijk wordt dan ook de brug bij het Forumgebouw aangepakt, want daar is bijna niet op te fietsen. Mijn fiets is al vrijwel uit elkaar gerammeld.

• Rolf

Die WiFi op de campus zit er al sinds AID2014, toen werkte in gebied tussen Forum, Orion en Atlas de wifi al ;-)
    Lekker snel ook!