Student - 13 augustus 2010

Meer noodhuisvesting voor studenten

Hotel- en congrescentrum Hof van Wageningen wil 350 studenten tijdelijk huisvesting bieden in Wageningen. Bovendien wil de universiteit weer vakantiewoningen in Hoenderloo huren als noodopvang voor ongeveer 75 studenten.

hof_van_wageningen_1.jpg
Dat meldt woordvoerder Simon Vink van Wageningen UR. Deze noodopvang is bedoeld voor internationale studenten. ‘Het gaat om studenten voor wie het absoluut onmogelijk is om heen en weer te reizen’, zegt Vink.
Hof van Wageningen biedt 170 studenten een kamer aan op de Stadsbrink en wil 180 studenten onderbrengen in verbouwde kantoorruimte aan de Lawickse Allee.
Daarnaast huisvest de universiteit dit jaar waarschijnlijk weer studenten in vakantiepark Landall Miggelenberg in Hoenderloo, net als de afgelopen twee jaar. De studenten worden in bungalows ondergebracht en met bussen heen en weer gereden tussen Wageningen en Hoenderloo.

6300 studenten
De kamernood onder studenten lijkt groter dan vorig jaar. Bij studentenhuisvester Idealis staan op dit moment zo’n vijfhonderd Nederlandse studenten op de wachtlijst, meldt Idealis.
De groei van het aantal studenten zet voor het vierde jaar op rij door. Tussen 2005 en 2009 groeide het aantal studenten van Wageningen University van 4300 tot 5700. Vink voorziet dit jaar een verdere groei naar 6300 studenten. Het kameraanbod van Idealis, 3800 eenheden, is de afgelopen jaren niet toegenomen.
‘Ondanks het feit dat we vorig jaar 250 kamers aan de Haarweg hebben gerealiseerd en de particuliere kamermarkt is vergroot, is de septemberpiek hoger dan we in Wageningen gewend zijn’, zegt Vink.