Organisatie - 25 augustus 2010

Meer interesse voor VHL en Wu

Universiteit heeft bijna 10 procent meer vooraanmeldingen. Belangstelling voor VHL met 6 procent gegroeid.

De vooraanmeldingen voor bacheloropleidingen bij Wageningen Universiteit tonen een groei van 9,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen stond de teller in deze week op 893 aanmeldingen. Dit jaar staat hij op 979. De groei is deels te danken aan de nieuwe bacheloropleiding Tourism, waarvoor zich 27 mensen hebben aangemeld. Voeding en gezondheid groeit uit tot een van de grootste studies: 106 inschrijvingen.
De aanmeldingen voor de grootste studie, Biologie, lopen terug van 135 naar 120. Mogelijk heeft dat te maken met de landelijke toelatingseis van een volledig natuurkundeprofiel op de middelbare school. Tegelijkertijd kent Dierwetenschappen een forse stijging van 54 naar 94 vooraanmeldingen. Natuurkunde is voor deze studie niet vereist. Waarschijnlijk groeit ook het aantal masterstudenten, maar dat wordt pas over enkele weken duidelijk.
De aanmeldingen bij Van Hall Larenstein zijn rond half augustus met 6 procent gestegen, van 1185 vorig jaar naar 1258 nu. In Leeuwarden heeft Diermanagement 269 aanmeldingen tegenover 247 vorig jaar. Ook Milieukunde groeit. In Velp stijgt  de interesse voor Bos- en Natuurbeheer met veertig procent naar 181 aanmeldingen. De kleine Wageningse vestiging van de hogeschool staat, met 171 aanmeldingen voor alle opleidingen samen, op licht verlies.