Nieuws - 6 september 2010

Meer inbraken bij studentenhuizen

Inbrekers hebben het vaak op studentenkamers voorzien. Vorige week werd er nog een laptop ontvreemd uit een studentencomplex aan de Haarweg in Wageningen.

inbraak_haarweg.jpg
Een inbraakgolf wil de politie het niet noemen. ‘Er wordt iets meer ingebroken dan normaal maar er is geen sprake van een golf. Het gaat om bijvoorbeeld studentenkamers, gezinswoningen en vrijstaande huizen', zegt Tilde van den Brink namens de politie. De inbrekers richten zich dus niet specifiek op studenten. Dat neemt niet weg dat ook studenten het slachtoffer worden. Zo werd afgelopen woensdag nog een laptop gestolen aan de Haarweg.
Baksteen
Om acht uur 's ochtend hoorde buurvrouw Simone glas rinkelen. ‘Maar ik dacht dat het niets was. Toen hoorde ik ganggenoten bespreken dat ze iemand weg zagen rennen met een laptop. Een donkere man had met veel geweld een baksteen door de ruit in de deur gegooid en was daar doorheen gestapt.'
De bewoonster zelf was niet thuis, maar op de verenigingsintroductietijd van KSV Franciscus. Ze had de gordijnen opengelaten met haar laptop in het zicht. Ze moest worden opgehaald om met de politie te spreken. ‘Waarschijnlijk wordt de dader niet gepakt omdat er te weinig details over zijn uiterlijk zijn opgevallen', vertelt Simone.
In de nacht van dinsdag op woensdag waren er drie inbraken in de omgeving Wageningen. Simone: ‘De burgemeester waarschuwde tijdens de AID voor een inbraakgolf. Toen lachten we erom. Nu werd er ineens bij mijn buurvrouw ingebroken!'
Tips tegen inbraak
• Inbrekers mijden licht, lawaai en lang werk
• Maak van je kamer geen etalage
• Laat je huissleutels niet rondslingeren
• Goed afsluiten. Ook als je maar even weg bent!
Zie ook: veiligheidswijzer.nl