Nieuws - 25 september 2008

Meer eerstejaars dan ooit

Mede dankzij het grote aandeel internationale studenten is de studenteninstroom voor 2008/2009 bij Wageningen Universiteit de hoogste uit de geschiedenis. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal eerstejaars met bijna dertien procent gestegen. Grootste groeiers zijn de bacheloropleidingen Biologie en Internationale ontwikkelingsstudies.

Met een totale instroom van 1399 studenten wordt het record uit 1990 overtroffen. In dat jaar trok de universiteit 1379 studenten, waarvan ongeveer 90 uit het buitenland. Nu zijn dat er 388 van de 1399, exclusief uitwisselingsstudenten. Wageningen is de laatste twintig jaar dus een stuk internationaler geworden. Maar de groei is vooral te danken aan de toename van het aantal binnenlandse studenten. Dit jaar nam de Nederlandse instroom met zeventien procent toe, de buitenlandse instroom met acht. Daarmee is Wageningen, de kleinste universiteit van het land, wederom de grootste groeier.
De grootste opleiding is Biologie met 117 nieuwe studenten, 36 meer dan vorig jaar. Voeding en gezondheid, vorig jaar nog de grootste opleiding met 104 studenten, staat nu met 105 studenten op de tweede plaats. Opvallend is ook de stijging van de bachelor Internationale ontwikkelingsstudies met bijna 30 studenten naar 98. De master International Development Studies telt 50 nieuwe studenten, 31 meer dan vorig jaar. De masteropleiding met het grootste aantal nieuwe studenten van buiten is Animal Science and Aquaculture met 55 nieuwe studenten.