Nieuws - 1 januari 1970

Meer animo voor verenigingen

Het aantal nieuwe leden is bij de meeste studentenverenigingen iets hoger dan vorig jaar. ‘We hebben pas met de vier verenigingen uitgerekend dat we dit jaar samen 45 procent van de AID-lopers hebben getrokken, terwijl we al jaren ongeveer veertig procent trekken’, aldus Joran Klingeman van KSV Sint Franciscus Xaverius. KSV, SSR-W en Ceres trokken ieder tussen de 50 en 60 leden.

Bij jongerenvereniging Unitas tekenden 70 nieuwe mensen een vrijwilligerscontract. Sinds deze zomer heeft Unitas het A-lidmaatschap en de bijbehorende contributie afgeschaft, en vervangen door een vrijwilligerscontract. Honderd voormalige A-leden werden vrijwilliger, 23 leden werden oud-vrijwilliger. In totaal zijn er nu minder vrijwilligers dan er leden waren (370), maar het aantal nieuwe geïnteresseerden steeg duidelijk.
Ook de vier christelijke studentenverenigingen (Dei Gratia, Ichtus, Navigators, VGSW) hadden meer aanmeldingen en waren tevreden. Ichtus is met 29 nieuwe leden en een totaal van 91 leden de grootste van de vier. Het ledenaantal van roeivereniging Argo blijft stabiel met tachtig eerstejaars. / YdH