Student

Meedoen aan expeditie Robinson als levensdoel

Melindy Dirks was nog maar vier jaar oud toen ze haar levensdoel bedacht: meedoen met Expeditie Robinson. ‘Ik wil ook aan een paal hangen,’ roept de tweedejaars plantenwetenschapper enthousiast. Ze heeft zich ingeschreven voor de nieuwste Robinson-editie.
Milou van der Horst

Expeditie Robinson is een survivalwedstrijd op televisie waarbij een groep mensen moet zien te overleven op een onbewoond tropisch eiland. Na acht jaar uitzendingen met bekende Nederlanders is de wedstrijd nu open voor onbekende Nederlanders. Melindy zag haar kans schoon en nu probeert ze zoveel mogelijk stemmen te krijgen om haar droom waar te maken.

In Expeditie Robinson wordt de groep in twee kampen verdeeld die het tegen elkaar moeten opnemen in proeven en eilandraden. Zo lang mogelijk aan een paal hangen of koeienogen eten – alles is mogelijk in de proeven. Het is dus niet alleen een fysiek spel waarbij het draait om uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en kracht, maar het gaat ook over strategie en sociale interactie. Medespelers kunnen namelijk complotten vormen en elkaar eruit stemmen. Wie dus niet sterk genoeg is om de proeven te doorstaan, moet slim of sluw zijn.

Panda-bikini

Een inschrijfvoorwaarde is dat potentiële kandidaten zelf een wervingsfilmpje moeten maken waarbij ze zichzelf staand op een paal presenteren. De afgelopen drie weken heeft Melindy al ruim duizend stemmen gekregen. Zelfs via het WNF, waar ze teamcoördinator van de vrijwilligers van Rotterdam en Drechtsteden heeft ze stemmen binnen gesleept. Voorwaarde was wel dat ze in panda-bikini en met panda-plaktatoeages op tv moet verschijnen.

Het is back to basic, overleven op een eiland, laten zien dat je dat zonder hulpmiddelen kan en kunt overleven met anderen

Dat de inschrijvingen voor Expeditie Robinson nu weer open zijn voor onbekende Nederlanders is deels te danken aan Melindy zelf. ‘Ze kregen allemaal brieven van mensen die wilden meedoen, waaronder ik.’ Melindy stuurde de redactie vijf handgeschreven brieven en vier mailtjes, zelfs met suggesties voor nieuwe speltactieken. Die mochten ze gebruiken, maar wel op voorwaarde dat Melindy mee mocht doen.

Voor de inschrijving moest Melindy een filmpje van zichzelf op een paal maken.

Maar waarom wil ze dit dan zo graag? ‘Het is back to basic, overleven op een eiland, laten zien dat je dat zonder hulpmiddelen kan en kunt overleven met anderen. En dat je die proeven kan doorstaan,’ glundert Melindy. ‘Die proeven zijn echt superleuk, dat geeft echt een kick.’ Ook spreekt de rust en de natuur de studente aan. ‘En dat ik dan mijn plantenkennis tot uiting kan brengen.’ Enig minpuntje is dat Melindy geen vis lust en geen fan is van de eetproeven. Maar ja, dat is dan weer een uitdaging, vindt ze.

Melindy vindt dat ze een geschikte kandidaat is.‘Ik ben misschien tenger, maar ik ben heel sportief. Ik heb denk ik op elke sport gezeten die er is. Wedstrijdzwemmen, atletiek, volleybal, noem maar op.’ Ook komen haar 10 jaar scoutingskills en haar plantenkennis van pas, denkt ze. Een ander sterk element is haar doorzettingsvermogen, dat je volgens haar ook al terug ziet komen in de stemmenwerving.

Ik ben meestal een beetje op de achtergrond, maar ik ben best wel sluw, waardoor ik een valkuil voor mensen kan zijn.

Ook al staat ze nog niet in de top 50 wat nodig is voor selectie, ze doet er alles aan om hoger te komen. ‘Álles,’ benadrukt ze nog een keer. ‘Waar ik wel tegenop zie is het groepselement; waar je altijd weer een mindfuck hebt dat je een sociaal spelletje moet spelen: de ene moet je bevriend houden, de ander niet. Ik ben meestal een beetje op de achtergrond, maar ik ben best wel sluw, waardoor ik een valkuil voor mensen kan zijn.’

‘Ik denk dat als ik aankom op dat eiland dat ik dan meteen in tranen uitbarst; dat het is gelukt.’ Om haar droom uit te laten komen, probeert ze nog zo veel mogelijk stemmen binnen te slepen om in de top 50 te komen. Stemmen kan tot 20 maart via deze link.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.