Nieuws - 29 november 2001

Medewerkers Facilitair Bedrijf krijgen duidelijkheid over toekomst

Medewerkers Facilitair Bedrijf krijgen duidelijkheid over toekomst

Veel medewerkers van het Facilitair Bedrijf krijgen eind deze week een brief waarin staat of zij moeten solliciteren naar een nieuwe baan in het bedrijf. Wageningen UR wil zoveel mogelijk medewerkers voor de kerst duidelijkheid bieden over hun toekomst.

In de brief die vrijdag 30 november op de mat valt, staat of een medewerker functievolger is of niet. Voor functievolgers verandert de baan niet door de reorganisatie. Zij kunnen hun huidige baan houden. Voor niet-functievolgers verandert de functie wel, zij krijgen de mogelijkheid te solliciteren op de nieuwe functies in het Facilitair Bedrijf.

Het aantal functievolgers loopt per afdeling flink uiteen. Bij ICT is slechts vijftien procent functievolger, bij de timmerwerkplaats honderd procent. Niet-functievolgers krijgen een week de tijd om hun belangstelling voor beschikbare functies aan te geven. Een overzicht van de beschikbare functies verschijnt deze week op intranet. De medewerkers krijgt daarna een uitnodiging voor een gesprek over hun voorkeur. Ook functievolgers krijgen de mogelijkheid om te solliciteren op beschikbare functies.

Voor de medewerkers van het Facilitair Bedrijf komt daarmee het einde van een lange periode van onzekerheid in zicht. Over de reorganisatie wordt al drie jaar gesproken. Nadat vorig jaar een poging mislukte heeft een projectgroep dit jaar een nieuw reorganisatieplan opgesteld. Dat is volgens verantwoordelijke dr Peter Booman haast exact volgens schema verlopen, nu het er naar uitziet dat de reorganisatie begin volgend jaar kan worden afgerond. | K.V.