Student - 7 juli 2011

'Meatless Monday' in de prijzen

Vijf studenten van de Wageningen Universiteit zijn in de prijzen gevallen met een Meatless Monday-campagne. Verkleed als kippen moedigden zij studenten aan om minder vlees te eten.

meatless_monday.jpg
Natasja, Luke, Thijs, Manpriet en Ilona zijn met hun idee voor een vleesloze dag door de voorselectie van de Thought for Food Challenge heen gekomen. Aan deze wedstrijd deden studenten van tien internationale universiteiten mee. De studenten moesten ideeën ontwikkelen om de voedselzekerheid ook in de toekomst veilig te stellen.
In de afgelopen vijf weken moesten de deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren die zij via FaceBook toegestuurd kregen. Zo gingen de Wageningse studenten bijvoorbeeld verkleed als kippen mensen op de campus en in hun omgeving aanmoedigen om 's maandags geen vlees te eten. Minder vlees eten zou volgens het vijftal kunnen leiden tot een meer duurzame wereld, omdat vleesconsumptie veel schadelijke gevolgen heeft voor de natuur. Volgens de jury hadden de studenten feiten over voedselproductie, milieu en beperkingen van natuurlijke hulpbronnen goed uitgewerkt.
De andere twee winnaars van de Challenge waren Imperial College London en University of Reading. De drie winnaars vertrekken begin september naar Zürich om deel te nemen aan One Young World, een wereldwijde conferentie over voedselzekerheid.
Het filmpje waarmee de Wageningse studenten door de voorselectie kwamen: