Student - 1 september 2011

Masterstudenten tevreden met AID light

De nieuwe masterstudenten die kozen voor de light-versie van de introductie, zijn daar tevreden mee. 'Het is goedkoper en ik hou meer tijd over.'

26-Msc-light.jpg
Voor masterstudenten die kalm aan wilden beginnen in Wageningen, was er dit jaar voor het eerst een speciaal light-programma beschikbaar. Een introductieprogramma met slechts een beperkt aantal activiteiten. Zo'n 153 studenten, verdeeld over acht groepen, maakten daar gebruik van, meldt Jorieke van de AID-commissie. Een verschil met het reguliere programma was onder meer dat grote evenementen als de Crazy 88, de Bier Cantus en de Comedy Crawl ontbraken. In plaats daarvan richtte de light-versie zich vooral op het informeren van de deelnemers. Evenementen als het openingsfeest, de sportdag en de infomarkt waren facultatief.
50 euro
'Over het algemeen ben ik heel tevreden met dit programma. Het is goedkoper (30 euro, red.) en ik hou meer tijd over om een kamer te zoeken', zegt Ezzio, een kersverse masterstudent uit Italiƫ.
Om alles goed te laten verlopen kreeg elke groep een of twee mentoren die hun 'kindjes' drie dagen lang naar de juiste locaties brachten en vragen konden beantwoorden. 'Drie dagen is genoeg om de stad te leren kennen. Daarna kunnen ze zelf beslissen wat ze willen doen', aldus Jorieke.
Opmerkelijk was dat de mentoren van het light-programma als enige betaald kregen voor hun diensten: 50 euro. De meeste aspirant-mentoren gaven de voorkeur aan het goedgevulde reguliere programma zodat het volgens Jorieke onmogelijk was om voldoende light-mentoren te krijgen zonder financiƫle vergoeding.