Nieuws - 15 januari 2015

Martijn Hackmann interim bij CDI

tekst:
Albert Sikkema

Martijn Hackmann is per 1 januari interim-manager van het Centre for Development Innovation (CDI). Hij blijft daarnaast groepshoofd bij Biobased Products.

Hackmann is een van de weinige managers bij Wageningen UR die het komende half jaar voor twee kenniseenheden werkt. Sinds 2011 is hij groepshoofd bij de kenniseenheid AFSG, waar hij leiding geeft aan onderzoek naar de ontwikkeling van onder meer bioraffinage en ketenontwerp. Sinds 1 januari combineert hij dat met de aansturing van innovatieprojecten en capaciteitsopbouw in ontwikkelingslanden bij het CDI. Hij volgt daar Co Verdaas op.

Hackmann deed managementervaring op bij AFSG en daarvoor bij TNO. Hij wordt interim-manager bij CDI, in afwachting van de nieuwe business unit manager bij CDI. De verwachting is dat deze interim periode minimaal een half jaar gaat duren. Hackman is net begonnen. ‘Het CDI is gezond, de opdrachtenportefeuille is goed. Ik inventariseer nu welke kwesties er spelen en welke sturing het CDI nodig heeft.’ Wat is hem de eerste week opgevallen? ‘Het is een kleurrijk team met gedreven medewerkers met veel intrinsieke motivatie voor hun werk.’