Nieuws - 29 juni 2017

Marienne Verhoef in raad van toezicht WUR

tekst:
Albert Sikkema

Marienne Verhoef volgt Harm-Evert Waalkens op als lid van de Raad van Toezicht van WUR. Voorzitter Job Cohen van de toezichthouders is herbenoemd voor nog eens vier jaar.

©WUR

Marianne Verhoef is bestuurslid van Spirit, een jeugdzorginstelling met duizend werknemers in Amsterdam. Bovendien is ze Wagenings alumnus en vicevoorzitter van de Wageningen Ambassadors. Ze is op voordracht van de medezeggenschap van WUR benoemd tot lid van de Raad van Toezicht door minister Henk Kamp van Economische Zaken. De benoemingen werden op 27 juni bekend gemaakt in de Staatscourant.

Tweede termijn
De leden Siem Korver  en Robert Smith zijn nu vier jaar lid van de Raad van Toezicht en gaan voor een tweede termijn. Korver is bijzonder hoogleraar aan de universiteit in Tilburg en was tot 2013 directeur Public Affairs bij voedingsbedrijf VION. Smith was tot voor kort bestuursvoorzitter van voedingsbedrijf Cosun. Ook voorzitter Job Cohen, voormalig leider van de PvdA, gaat voor een tweede termijn van vier jaar. Het lid Bert Bruggeman is herbenoemd voor een periode van 1 jaar.

De raad van toezicht controleert het beleid van de raad van bestuur van WUR en benoemt de leden van de raad van bestuur. Zo benoemde de toezichthouder onlangs Rens Buchwaldt, de opvolger van Tijs Breukink.