Nieuws - 15 maart 2018

Man op heterdaad betrapt bij handtastelijkheden op campus

tekst:
Kenneth van Zijl

UPDATE - Een man die vrouwen op het campusterrein om hulp vroeg bij het in- en uitkomen van zijn rolstoel en auto, heeft misbruik gemaakt van hun hulpvaardigheid door hen te betasten.

© Kenneth van Zijl

De man is op heterdaad betrapt door medewerkers van WUR. Receptiemedewerkers van Atlas zagen dat de man ter hoogte van het blauwe bord bij De Zaaier zijn auto parkeerde en een jonge studente om hulp vroeg. Daarbij heeft hij de vrouw betast.

De receptiemedewerkers hebben foto’s gemaakt en zijn gegevens zijn doorgegeven aan de politie. De universiteit vraagt studenten die zijn lastiggevallen door de man zich te melden. Volgens Simon Vink, woordvoerder van WUR, zijn er al enkele meldingen binnengekomen. Hij verwacht dat de universiteit deze week nog officieel aangifte gaat doen bij de politie.

In september is de man ook al eens betrapt voor hetzelfde vergrijp op de campus, aldus Vink. Ook toen is er melding van gemaakt bij de politie. Dat heeft destijds niet geleid tot een aangifte.

UPDATE: WUR heeft de man toegang tot het terrein ontzegd. Als hij zich nog een keer vertoont zal hij weggestuurd worden, laat woordvoerder Simon Vink weten.