Organisatie - 1 januari 1970

Maffia

De hormoonmaffia zoekt continu naar nieuwe groeibevorderaars en hormoonjager dr Michel Nielen van onderzoeksinstituut Rikilt houdt zijn hart vast voor wat de goeroes van de maffia zullen vinden. ,,Kijk, hormonen als testosteron, Boldenon en Stanozolol zijn al tientallen jaren op de markt. Ze zijn getest, de risico’s zijn bekend. Maar de maffia grijpt nu ook naar metabolieten waarvoor dat niet het geval is.’’

Nielen doelt op de Boldenonmetaboliet ADD, die in het lichaam kan veranderen in Boldenon en waarvan hormoonjagers vermoeden dat die is toegediend aan dieren, en op de testosteronmetaboliet AED, die door Belgische hormoonjagers verleden jaar is aangetroffen in veevoer. De veiligheid van die stoffen is echter nooit getest. Hun bijwerkingen zijn onbekend.
,,De mensen die dit bedenken komen de metabolieten ergens tegen in d eliteratuur, vermoeden dat ze de groei kunnen bevorderen, en nemen vervolgens contact op met een malafide leverancier. Ze proberen de stof uit op vee, en als de dieren daarvan gaan groeien bestellen ze meer. Zo gaat het, ben ik bang.’’ | W.K.

Zie artikel achtergrond: ‘Mestkorreltheorie gaf hormoonmaffia vrij spel’