Nieuws - 4 november 2010

Maatje meer

Het Amerikaanse biotech bedrijfje Cytori Therapeutics laat borsten groeien uit eigen vet. Het wonder zit 'm in een apparaatje dat stamcellen uit vet kan maken. Eigen vet. Injecteren in de borst en groeien maar. Hoe heet dat ook al weer: vetzak bloeszak?

Mulisch
Welke prijs won Mulisch niet? Antwoord: de Slechte Seks Prijs. In Mijn getijdenboek beschrijft Mulisch metaforisch zijn uit de gulp springende piemel: 'sidderend als een springplank die zojuist door de olympisch kampioen schoonspringen is verlaten'. De passage werd in 2008 genomineerd. Jammer, net niet slecht genoeg. Lulu Wang won. 
Bier
Eindelijk is het er dan: een mannendieet. Bedacht door Dikke Willem. Zie: www.bierdieet.nl. De basis is solide: minder calorie├źn innemen dan gebruiken = afvallen. Maar dus wel met bier, volgens Willem de enige motivator van de man. Een krat per drie weken. Proost.
Loopneus
Sporten is gezond. Joh. Maar er is echt nieuws! Sporten helpt namelijk ook echt tegen verkoudheid. Dat staat op Noorderlog. Overigens helpt het ook om man te zijn en boven de 60, maar dat terzijde. Onder sporten wordt in het onderzoek verstaan: minstens vijf keer per week twintig minuten matig intensief bewegen. Fietsen bijvoorbeeld, of traplopen. Of brassen. Of brommers kieken.