Nieuws - 27 november 2008

MOPPERSITE OVER VHL-PROJECT

Probeer je het werkveld na te bootsen door studenten van verschillende opleidingen samen te laten werken, krijg je via een protestwebsite allemaal klachten over je heen. Het overkwam de coördinatoren van de zogenoemde combimajor bij Van Hall Larenstein in Velp.

nieuws_2692.jpg
De combimajor is een nieuw project waarbij studenten Landschapsarchitectuur, Natuur- en landschapstechniek en Inrichting en waterbeheer samen een gebiedsplan maken. Klinkt goed, maar een week na de start werd al de website combi-major-sucks.hyves.nl opgericht. Voor diegenen die vinden dat het huidige thema één doffe ellende is, staat op de site te lezen. De Hyve – een subpagina van Hyves – telt inmiddels negen leden. Daarmee is ruim tien procent van de deelnemende studenten lid. Uitsluitend studenten Natuur- en landschapstechniek trouwens.
De moppersite is bedacht door Mark Meijrink (foto). ‘Ik baal er echt van. Het thema lijkt erg op iets dat we al gehad hebben en ik wil juist iets nieuws leren’, legt hij uit. Ingrid Blokhuis is ook lid van de Hyve, zij vindt de suckshyve wel gezellig. ‘Heerlijk, samen mopperen. Maar als de site I-love-combimajor had geheten was ik ook lid geworden, hoor’, laat ze ¬weten.
Docent Dick van Dorp is teleurgesteld. ‘Elk project is in het begin even wennen, zeker zo’n vernieuwend project als de combimajor. Voor het eerst werken studenten van verschillende disciplines samen. Ik zou liever zien dat daar de aandacht naar uitgaat.’
Overigens benadrukt Van Dorp dat het merendeel van de studenten wel enthousiast is. ‘Het thema gaat over een gebied ten oosten van de Veluwe, met problemen die opgelost moeten worden. Laten we ons daarop focussen.’