Nieuws - 19 maart 2009

MINDER BEZOEKERS IN VELP

De open dag bij Van Hall Larenstein in Velp op zaterdag 14 maart heeft 627 bezoekers getrokken. In 2007 kwamen er zo’n achthonderd belangstellenden op de open dag in maart en vorig jaar 735. Ondanks deze neergaande lijn, spreekt de hogeschool van een succes.

nieuws_3071.jpg
De sfeer was erg goed, zegt Erik de Vries van Marketing & Communicatie. ‘Het liep lekker door en het bleef de hele dag gezellig druk. Er waren veel serieus geïnteresseerden en er werden goede gesprekken gevoerd. De inleidingen waren drukker bezocht dan ooit.’
De opleiding Land- en watermanagement presenteerde zich in één van de twee grote gangen, Tuin- en landschapsinrichting in de andere en Bos- en natuurbeheer in de aula. In de aula deelden Chinese VHL-studenten bij een internationale stand zelfgemaakte loempia’s uit en presenteerden ook de studentenverenigingen, studentenhuisvesting en studentensport zich. Bovendien is in de aula momenteel de tentoonstelling ‘Canon van het Nederlandse landschap’ te bezichtigen, zestig grote foto’s van Nederlandse landschappen, samengesteld door de rijksadviseur voor het landschap.
De studentenverenigingen Arboricultura en Quercus gaven acte de presence met activiteiten als fusthangen en figuurkettingzagen. Verder waren er rondleidingen door de school en over het landgoed.