Nieuws - 28 mei 2009

MENTOR

nieuws_3286.jpg
Een tijdje geleden was ik mijn leven eens aan het overdenken. Ik kwam tot de conclusie dat er aan mijzelf nog een hoop te doen valt (stoppen met te veel drinken en schaapachtig lachen om stomme grappen bijvoorbeeld), maar dat ik over mijn sociale leven redelijk tevreden ben. Van elk menselijk segment dat ertoe doet heb ik wel een exemplaar in mijn omgeving rondlopen. Ik heb namelijk lieve gevoelige vrienden en vriendinnen, een gestoorde oma, geweldige homoseksuele stapmaatjes, genoeg broers en een zus, een Amerikaan die zich graag als de cowboy van de Village People verkleedt, een eigenaardige kunstzinnige schoonzus en een man die weet wat zoenen is. Merk hierbij op dat er geen cowboy in de Village People zit en je begrijpt mijn waardering voor mijn sociale netwerk. Er is echter een segment dat compleet mist in mijn kring: de oudere, sexy, getalenteerde voorbeeldman. De mentor.
Al enige tijd ben ik aan het dromen over mijn toekomstige mentor. Het liefst is hij een oude bekende in literaire kringen en zet hij me onder het nuttigen van een glas cognac aan het denken over mijn talenten (want volgens de voorbeeldman heb ik die). Hij neemt zo nu en dan een bos rode rozen voor me mee en heeft interesse in mijn jonge, nog zo veelbelovende leven.
Ook over onze ontmoeting heb ik al iets te vaak nagedacht. Ik zit in een literair café aan de bar en gooi per ongeluk een glas rode wijn om over de voorbeeldman. De mentor kijkt in mijn ogen en ziet er een glans van ambitie in twinkelen. Als we daarna aan de praat raken over zijn nieuwe boek weet hij het zeker: deze jonge vrouw zal hij niet meer loslaten. Tijdens onze ontmoeting draag ik een bloedrode jurk en ben ik op miraculeuze wijze tien kilo lichter en puistjesvrij.
Het plan is behoorlijk goed, alleen zit ik met het kleine probleem dat ik het juiste literaire café maar niet kan vinden. En zit ik eindelijk in een kroeg die er geschikt voor lijkt te zijn, vergeet ik rode wijn te bestellen. Tja, het is natuurlijk geen wonder dat ik die mentor nog niet gevonden heb. Bij deze zou ik daarom een oproep willen doen: ben jij deze sexy, oude, succesvolle man die de vacature van mentor in mijn vriendenkring wil vervullen? Neem dan contact op met de redactie van dit tijdschrift.