Student - 12 februari 2009

MAYON KUIPERS NAAR CHINA IN RUIL VOOR PR-WERK

Ze gaat toch naar China, schaatser Mayon Kuipers. De Leeuwardse student heeft drie sponsors gevonden voor de reis- en verblijfkosten, en zit daarom op donderdag 12 februari in het vliegtuig naar Harbin, om daar deel te nemen aan de Winteruniversiade. Voor een van de sponsors moet ze wel wat pr-werk doen.

De Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen voor studenten, van 18 tot 27 februari, moeten dit jaar zelf hun reis- en verblijfskosten betalen, bij elkaar 2500 euro. Dat bedrag kreeg de studente Voedingsmiddelentechniek afgelopen maand bij elkaar, dankzij bijdragen van het gewest Friesland, het staalconstructiebedrijf waar haar broer werkt, en het cluster Life Sciences van VHL.
Voor de bijdrage van Life Sciences moet Kuipers nog wel haar best doen. ‘Voor elk krantenartikel waar ik met mijn opleiding in kom krijg ik 250 euro, en dat moeten er in ieder geval vier worden.’ Die pr vindt ze geen probleem: ‘Voedingsmiddelentechniek is leuk, afwisselend, doelgericht, en een perfecte combinatie van theoretisch en praktisch werk.’
De sprintster start in China op de 100 en 500 meter; de 1000 meter is nog niet zeker. ‘Er rijden veel Chinezen, dus je weet het nooit, maar ik ga voor een podiumplek en een persoonlijk record.’