Student - 2 april 2009

MARK OOIJEVAAR SLUIT SCHAATSSEIZOEN GOED AF

Het seizoen is niet helemaal geworden wat hij ervan had gehoopt. Maar schaatser Mark Ooijevaar heeft er aan het eind nog twee prima tien kilometers uitgeperst.

Nadat Ooijevaar twee weken geleden in Groningen het baanrecord van vorig seizoen terugpakte van Sven Kramer, met een tijd van 13.40,10, reed hij dit weekend op de nieuwe Twentse schaatsbaan in Enschede 13.25,38. De nieuwe schaatsbaan is als tweede in Nederland helemaal overdekt. Ooijevaar was de eerste tienkilometerrijder op de baan en gaf Enschede meteen het tweede baanrecord van Nederland op die afstand, na Thialf.
‘Ik wilde het seizoen goed afsluiten’, vertelt Ooijevaar. ‘Ik had geen zin meer om naar Calgary te reizen, en heb daarom hier nog een paar wedstrijden gereden.’ Zo werd Ooijevaar begin maart opnieuw Nederlands studentenkampioen.
Helemaal tevreden over afgelopen winter is de student Bos- en natuurbeheer niet. Hij miste nipt de WK afstanden. ‘Natuurlijk hoop je altijd op meer. Maar ik heb wat anders getraind afgelopen zomer, aardig wat gestudeerd en mijn rijbewijs gehaald, en ging uiteindelijk wat vermoeid de winter in.’ Ook was hij niet eerder zoveel op reis.
De stayer is er nog niet helemaal uit hoe en waar hij deze zomer gaat trainen voor het Olympisch jaar. ‘Ik wil in ieder geval mijn bachelor eens afmaken’, zegt Ooijevaar.