Organisatie - 19 mei 2016

tekst:
Roelof Kleis
4

Lunchen op de campus kun je het beste doen in de Leeuwenborch. Uit een test van Resource komt de lokale cateraar Good Food Catering, als beste keuze uit de bus.

De Wageningse cateraar is over een brede linie van producten het goedkoopste. De cateraar haalt in de smaaktest een score van 7,6. De cateraars in Orion (OSP, 8) en het Restaurant van de Toekomst (Sodexo, 7,9) scoren hoger, maar zijn duurder. Uit de smaaktest komt Forum (Cormet) met een 6,3 duidelijk als slechtste uit de bus.

tabel.jpg

De prijsverschillen tussen de cateraars zijn hier en daar aanzienlijk. Met name brood, soep, salade, kroket en frikandel en verse jus d’orange zijn goedkoop in de Leeuwenborch. Een salade schep je er voor 1,65 euro op, in Orion betaal je er met 3,03 euro bijna het dubbele voor. Verse jus d’orange kost er maar 1,55 euro. In Forum leg je er 2,50 voor neer. Het Restaurant van de Toekomst is over de hele linie het duurste.

De Kantinetest staat in het jongste nummer van Resource. De contracten met de cateraars op de campus lopen dit jaar af. De audits voor eventuele verlenging zijn nu aan de gang. Studenten zijn over het geheel genomen overigens meer dan tevreden over de catering, blijkt uit de Nationale Studenten Enquete.  In het jongste onderzoek (over 2015) scoort Wageningen Universiteit op een schaal van 1 tot 5 een 3,9. Dat is het op twee na hoogste cijfer van alle universiteiten.

Re:acties 4

• Hans

Jullie vergeten erbij te vermelden dat de leeuwenborch er echt met kop en schouders boven uit hoort te steken.

Dit waar zij ook nog eens veelal biologische producten gebruiken en zeer ervaren koks in dienst hebben.

• Kees

Dat ze biologische meuk gebruiken heeft hier dus echt helemaal niets mee te maken.

• John Schouten

En voor diner kan je ook genieten van de prijs en kwaliteit van Good Food Catering.
    Bij Sports Pub de Bongerd word de warme maaltijd door Good Food geleverd en vanuit een warm buffet voor slecht € 4,35 aangeboden.
    Retaurant is open van 16.30 uur tot 21.00 uur
    Op de Facebook pagina van Sports Pub de Bongerd kan je elke week het menu bekijken.

• Roelof Kleis

Dank, goed gezien, is aangepast.

• Student

Kop soep groot is verkeerd gekleurd.

Re:acties 1

• Employee at Leeuwenborch

I was shocked to read this review. "The hot meal" at Leeuwenborch received 8.5 points. Every single person I know thinks the warm meals at Leeuwenborch are terrible. I've been to many University canteens but the food here is the worst I have ever had. It's okay to eat there once. But as soon as you eat there several days a week, you quickly realize that the food is always the same. They offer fricandel, cheese something, french fries, falafel, burger, pasta, pizza, and quiche. This variety sounds a lot, but if you see this every day, you soon start to hate it. Furthermore, everything they offer is very fatty. Oil drops of the pizza, you get heartburn from the falafel, ect. Most people I know, including myself, buy the food only, because they need to eat something and prefer warm food.
    The Good Food Catering - the name is really ironic - was only evaluated so good, because the referee only ate there pasta once. But honestly, what can go wrong with pasta? I like warm lunch and I hope the Good Food catering won't see this RESOURCE report as a confirmation for their quality, as this would be a complete fallacy. Food at forum might not be of high quality either, but at least they have much more choice. Many people walk every day from Leeuwenborch to Orion for having lunch there. So if Good Food catering was really so good, why would people walk that long distance to Orion?