Nieuws - 16 maart 2017

Luik geeft Fresco ook eredoctoraat

tekst:
Vincent Koperdraat

Bestuursvoorzitter Louise Fresco krijgt zaterdag een eredoctoraat van de Universiteit van Luik. Het is de tweede keer binnen korte tijd dat een Belgische universiteit Fresco op die manier in het zonnetje zet.

Foto: Wageningen University & Research

Louise Fresco krijgt de eretitel volgens de website van de universiteit Luik vanwege haar inzet voor 'duurzame ontwikkeling in een internationale context, voedselzekerheid en internationale samenwerking'.

Fresco is blij met de eer: 'Het is niet alleen een erkenning van mijn eigen werk, maar ik zie het ook als een internationale erkenning voor de Wageningse wetenschapsbenadering van landbouw, voeding en gezondheid. Het geeft ook aan hoe belangrijk de dialoog met de samenleving is.'

Vorige maand, op 15 februari, kreeg Fresco van KU Leuven ook al een eredoctoraat. Volgens Simon Vink, woordvoerder van Fresco, is dat best bijzonder: 'Het komt niet vaak voor dat iemand zo snel achter elkaar twee eredoctoraten krijgt, laat staan uit hetzelfde land.'

Een eredoctoraat is een manier om gelouterde wetenschappers te eren. Bijvoorbeeld omdat ze een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Daarnaaast komt het ook voor dat iemand een eredoctoraat krijgt voor niet-academische prestaties, bijvoorbeeld op maatschappelijk vlak of in de politiek.

Lees ook: