Student - 10 december 2010

Luid protest van Wageningse studenten

Met meer dan zeshonderd deelnemers vond vanmiddag op de Markt de grootste Wageningse protestmanifestatie sinds jaren plaats. Studenten lijken te beseffen dat het menens is.

%7EPC108190.jpg
Rond lunchtijd verzamelde zich de studentenmenigte voor het geĆÆmproviseerd podium. Uit het reacties op allerlei social media werd al duidelijk dat de animo groot zou zijn, maar de feitelijke opkomst bleek die verwachting zelfs nog te overtreffen. De kou leek de deelnemers daarbij niet te deren, mogelijk mede dankzij de belofte van de WSO om warme chocomel te serveren('wij laten de studenten niet in de kou staan').
Rookbom
De presentatoren stonden op een vrachtwagen, en lieten het publiek het lied 'Beste Meneer Rutte' van De Langstudeerders (uit Wageningen) meezingen. Verder waren er toespraken van Pim Brascamp, burgemeester Geert van Rumund ('Dit doet onze stad geen goed'), Landelijke Studentenvakbond, jongerenorganisaties van de VVD, Groenlinks, en SP.
Iedereen liet zich goed horen (fluitjes, vuvuzela's, geschreeuw), maar het bleef allemaal netjes en vriendelijk. Tot aan einde van de demonstratie toen een rookbom even voor commotie zorgde. De politie was echter snel ter plaatse om de potentiƫle brandhaard te neutraliseren.