Organisatie - 1 januari 1970

Louise Vet lid gekozen tot lid KNAW

Prof. Louise Vet, hoogleraar Evolutionaire ecologie aan Wageningen Universiteit en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), is als eerste Wageningse vrouw gekozen tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Vet is een van de zestien nieuwe KNAW-leden die dit jaar zijn gekozen door de zittende leden, aan de hand van aanbevelingen uit de wetenschappelijke gemeenschap. De verkiezing tot Akademielid gebeurt uitsluitend op grond van geleverde wetenschappelijke prestaties en staat in hoog aanzien.
De KNAW telt in totaal tweehonderd leden en stelt zich onder meer tot doel de regering te adviseren over ontwikkelingen in de wetenschap. KNAW telt zeventien instituten, waaronder NIOO-KNAW.
Er zijn momenteel vijf actieve Wageningse hoogleraren lid van de KNAW: prof. Nico van Breemen (bodemkunde), prof. Martijn Katan (humane voeding), prof. Maarten Koornneef (erfelijkheidsleer), prof. Joop van Lenteren (entomologie) en prof. Pierre de Wit (fytopathologie). Gepensioneerde Wageningse leden zijn prof. Ab van Kammen (moleculaire biologie), prof. Jan Osse (dierkunde) en prof. Louis Schoonhoven (entomologie). | G.v.M.