Nieuws - 14 december 2017

Louise Vet krijgt hoge Britse onderscheiding

tekst:
Tessa Louwerens

De British Ecological Society heeft de hoogste onderscheiding uitgereikt aan Louise Vet, buitengewoon hoogleraar Evolutionaire ecologie bij WUR. Ereleden als Sir David Attenborough gingen haar voor.

Sue Hartley, Voorzitter BES met Louise Vet (rechts) ©NIOO-KNAW

Met dit eervolle lidmaatschap erkent de British Ecological Society dat Vet uitzonderlijke prestaties heeft geleverd bij het ontwikkelen en uitdragen van ecologische kennis en oplossingen op internationaal niveau. Volgens de Society heeft Vet niet alleen veel bijgedragen aan de wetenschap, maar ook aan de maatschappij. Ze is de tweede Nederlander die dit erelidmaatschap van de Society ontvangt. De Leidse dierecoloog Kees Bakker ging haar voor.

Vet, tevens directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), ontving haar prijs tijdens de bijeenkomst ‘Ecology Across Borders’  in Gent. Daar kwamen 1500 ecologen uit zestig verschillende landen samen. Vet hield vanochtend één de vier keynote speeches.

Haar doel is om ecologie en economie op een positieve manier verbinden. ‘Vernietiging van biodiversiteit en ecosystemen is een ontwerpprobleem. Laten we gebruik maken van die 3,8 miljard jaar succesvol natuurlijk ontwerp. Zo kunnen we onze lineaire economie veranderen in een circulaire.’