Nieuws - 4 juli 2014

Lokhorst lector in Leeuwarden

tekst:
Albert Sikkema

Kees Lokhorst van Livestock Research wordt lector Herd Management en Smart Dairy Farming bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Lokhorst gaat het praktijkonderzoek voor de melkveehouderij op de hogeschool versterken in het kader van de Dairy Campus in Leeuwarden.

Praktijkcentrum van Wageningen UR op de Dairy Campus


Lokhorst zal zich vooral richten op ICT. Met behulp van sensoren en beslissingsondersteunende systemen wil hij veehouders helpen om afgewogen beslissingen te nemen, zodat zij betere rendementen behalen. Daarbij is er niet alleen aandacht voor het financiƫle resultaat, maar ook voor duurzaamheid, diergezondheidszorg en dierenwelzijn.

Lokhorst studeerde Landbouwtechniek in Wageningen. In Leeuwarden gaat hij deel uitmaken van een team van acht lectoren. Daartoe behoren ook lectoraten Duurzame melkveehouderij en Rendabele melkveehouderij. Deze twee lectoraten moeten nog worden ingevuld. Hogeschool VHL wil een sterke kennispartner worden voor de melkveehouderij. In de Dairy Campus zit ook het praktijkcentrum van Wageningen UR voor de melkveehouderij.