Nieuws - 30 augustus 2012

Livestock Research naar Wageningen

De Animal Sciences Group wil mogelijk het veehouderij-onderzoek concentreren in Wageningen. Als gevolg moet Wageningen UR Livestock Research verhuizen van Lelystad naar Wageningen.Dat heeft het personeel te horen gekregen van de directie. De verhuizing staat vermeld in het strategisch plan van ASG, maar er is nog geen besluit over genomen. Volgens plan blijven de directie van de ASG en het Centraal Veterinair Instituut (CVI) in Lelystad gevestigd, net als de groepen van Livestock Research die een inhoudelijke verbinding met het CVI in Lelystad hebben.
Campus
Een deel van de veehouderij-onderzoekers uit Lelystad werkt inmiddels al op de Wageningse campus in Triton. De ASG wil een nauwere samenwerking tussen de dierwetenschappers van universiteit en DLO om zo de opdrachtgevers beter te bedienen. Vier belangrijke fokkerij-organisaties gaven eerder dit jaar aan dat ze hun research & development willen concentreren op de campus. Samenwerking tussen universiteit en het contractonderzoek moet de positie in de topsector Agrifood versterken.
Livestock Research is nu gehuisvest in een te groot gebouw dat niet meer rendabel te exploiteren is. Vorig jaar onderzocht ASG concentratie van het dieronderzoek in Lelystad, maar dat bleek geen haalbare kaart.