Nieuws - 27 november 2015

Live twitterlezing een hele operatie

tekst:
Koen Guiking

Bij een live twittermasterclass komt heel wat kijken. Wageningen UR organiseerde op 27 november een tweede editie. Technisch liep het gesmeerd.

Achter de schermen bij de twittermasterclass. Foto's: Koen Guiking

Vier sprekers en een moderator deden voor de camera's hun verhaal en achter de schermen waren meer dan tien mensen mensen bezig om de techniek te besturen en binnenkomende tweets door te zetten naar grote schermen.

De sprekers
De sprekers
De technici
De technici

Een heuse studio was opgebouwd door een professioneel bedrijfje dat verantwoordelijk was voor het live streamen van het geluid en de beelden van de sprekers en hun presentaties. Anders dan bij de vorige twittermasterclass was deze te volgen via de website van Wageningen UR. Daarvoor was wel weer andere software nodig.

Kortom, het mocht wat kosten, maar dan had je ook wat. De beelden waren scherp, het geluid was goed en de tweets die binnenkwamen verschenen in beeld, zowel op grote schermen in Impulse als in de live stream die via Periscope te volgen was. Inhoudelijk was het ook een prima uur, met vier verhalen over hoe Wageningen UR werkt aan klimaatadaptatie en -mitigatie.

Het enige was: er was niet veel interactie. Dat was bij de vorige editie ook het manco. 'Bij een volgende masterclass moeten we eerder beginnen het aankondigen', zei Jelle Maas van de afdeling communicatie. 'En het zou goed zijn om ook sprekers van buiten Wageningen UR uit te nodigen. Dan nemen we hun publiek mee.'

De video van de masterclass verschijnt zeer spoedig op wageningenur.nl, op dezelfde pagina waar ook de live stream te volgen was. De tweets die tijdens het evenement verschenen, zijn te vinden onder #COP21Wageningen.

Lees ook: