Nieuws - 3 september 2015

Lift Hoevestein langdurig gesloten

tekst:
Rob Ramaker

Een van de twee liften in studentencomplex Hoevestein blijft waarschijnlijk tot december buiten werking. Gebruik is niet meer verantwoord, zegt studentenhuisvester Idealis, omdat bewoners vast komen te zitten.

De liften in de zestien verdiepingen hoge sterflat kampen al veel langer met technische storingen. Idealis dacht de problemen te hebben verholpen met tussentijds onderhoud, maar de laatste tijd zijn er opnieuw meldingen van opgesloten studenten. Sinds dinsdag 1 september is de rechter lift daarom buiten werking gesteld.

Zelf geeft Idealis aan de lift ook het liefst snel te renoveren, maar enkele benodigde onderdelen blijken niet leverbaar voor komende december. ‘We vinden het echt heel vervelend’, zegt Corina van Dijk, voorlichter van Idealis. Ze geeft aan dat driftig wordt gezocht naar een tussentijdse oplossing.  

Afgelopen dinsdag zorgde de sluiting al snel voor irritaties. Tom van Aalten, derdejaars Landschapsarchitectuur en ruimtelijk planning, startte een petitie waarin hij Idealis oproept de lift snel te repareren. Van Aalten kwam inmiddels een keer te laat op college vanwege de sluiting, maar hij ziet dat zijn medebewoners ook last hebben. ‘Je ziet nu mensen van de twaalfde verdieping naar beneden lopen, dat vind ik absurd.’

De timing van de sluiting is ongelukkig omdat veel mensen de komende tijd van en naar Hoevestein gaan verhuizing.

Overigens geven bewoners aan dat ook de linker lift geregeld defect is. Onze blogger Romy schreef al eerder over de liftproblemen op Hoevestein.