Nieuws - 24 augustus 2011

Liever bier dan comedy

Op maandag moesten de AID-lopers kiezen tussen de biercantus en de Comedy Crawl. De biercantus werd een stuk beter bezocht. Aan de artiesten lag het niet.

IMG_0453.JPG
Tijdens de Comedy Crawl op maandagavond speelden negen comedians verspreid over verschillende locaties in het centrum. Zo maakte de Britse Neville Raven de mensen aan het lachen in de Heerenstraat en stond Chris van der Ende in 't Gat. 
Cabaretmaatjes Maartje en Kine bespeelden hun accordeon, viool, banjo en ukelele voor een handjevol AID-lopers in de bibliotheek. Ze maakten indruk met slimme liedjes over ramptoerisme, Lowlands en een cover van de Jeugd van Tegenwoordig waarmee ze het paasverhaal vertelden (Vieze Judas. Alsof je dat niet wist. Ik drink tot de wijn op is - Jezus. De rest is geschiedenis.) Een AID-loper vond de thema's te vrouwelijk: ‘en nu een liedje voor de mannen!'

Van een heel ander kaliber waren de grappen van stand-upper Jurg van Ginkel, die botte hersenspinsels over drank, sex en de holocaust spuide. Van Ginkel, winnaar van het AFK Comedy Concours, beeldde in Movie W onder andere uit hoe je een loopse kat het zwijgen oplegt door haar te penetreren met een potlood en hoe de EHEC-bacterie een rechtse samenzwering tegen hippies is. Van Ginkel kwam pas goed op gang bij de interactie met het publiek. Een Turkse student werd uitgemaakt voor geheim agent en een Duits meisje dat over een teveel aan CO2 begon kreeg te horen dat ze in Duitsland meer ervaring hadden met dodelijke gassen.

Niettemin viel het applaus voor Jurg van Ginkel in het niet bij de muur van geluid die van de afgeladen biercantus kwam. Dit is de tweede keer dat de biercantus samenvalt met het comedyonderdeel.