Organisatie - 29 november 2011

Leve het kabinet Rabbinge I

Hoe zouden Wageningse wetenschappers regeren in een zakenkabinet? Komende donderdag geeft Resource het antwoord, maar nu vast een voorproefje.

GA--20111124-_ND72355.JPG
Het vertrouwen in politici is in Italië zo laag dat de eerste regering na Berlusconi alleen nog maar professoren, zakenlieden en juristen bevat. Dat zou in Nederland ook zo maar kunnen gebeuren. Hoe zou een Wagenings zakenkabinet Nederland regeren? Vandaag: Minister-President Rabbinge.

Rudy Rabbinge is de nieuwe premier. Rabbinge beschikt over een indrukwekkend internationaal netwerk op het gebied van de wereldvoedselvoorziening. Hij was lid van de WRR, zat tussen 1997 en 2007 in de Eerste Kamer en nam vorige week afscheid als universiteitshoogleraar. Welke plannen heeft minister-president Rabbinge?
 
'Dit zakenkabinet zet in op duurzame ontwikkeling, zal zich veel meer internationaal oriënteren en zal de financiële perikelen aanpakken. Daartoe halen we de rigiditeit uit het financiële systeem. Banken worden gesplitst in zakelijke en consumentenactiviteiten, zodat de burger via de Rijksoverheid niet opdraait voor wanbeleid van bankiers. De hypotheekrente verdwijnt. Niet meteen helemaal, maar dat hoeft ook niet. Zo komt er ruimte om te investeren in innovatie. De huidige minister, Verhagen, doet niet aan activerend innovatiebeleid. Er lijkt 1,5 miljard euro te zijn, maar dat geld is al vergeven.'

Meer over Rabbinge en zijn kabinet? Donderdag te lezen op bladzijde 15 in de papieren Resource.

Re:ageer