Nieuws - 5 juni 2008

Lente

nieuws_2262.jpg
De lente is begonnen. Maart roerde zijn staart, april deed wat hij wou, maar de r is uit de maand en, verdomd als het niet waar is, we kunnen collectief onze jasjes thuislaten. Het is echt mooi weer in Nederland, de boeren werken op het land, de sloten worden groen en de uiterwaarden hebben hun maagdelijke koeienvlaaischoonheid allang weer verloren door toedoen van barbecueënde studenten. Zelf heb ik normaal niet zoveel op met zonnig weer. Waar andere mensen zich verheerlijkt in het gras laten zakken, zie ik slechts dat datzelfde gras alweer aan het verdorren is. Daar komt bij dat ik me nu weer iedere dag moet gaan douchen, en dat mijn aversie tegen deo langzaam moet wijken, wil ik nog enig sociaal contact aanhouden.
Desalniettemin kan ik niet ontkennen dat ik dit jaar ook de lentekriebels te pakken heb. Ineens ben ik weer wakker. Ik kijk, voel, ruik en luister, en overal nemen mijn zintuigen kleine wondertjes waar. Blote vrouwenbenen, bloeiende bomen, de wind op mijn kop en de wind in de blaren. Daarnaast ben ik ineens bezeten door een overweldigende positieve energie: mijn hopeloze afstudeervak lijkt ineens niet zo hopeloos meer, opstaan wordt een feest, en ik heb nota bene zin om hele einden te gaan hardlopen.
Waar komt dat toch vandaan? De langere dagen? Niet voor niets wordt er in het noorden van Noorwegen en Zweden relatief vaak zelfmoord gepleegd. Maar als ik er goed over nadenk, heeft het meer met hormonen te maken. Veel zon betekent veel voedsel. Het is biologisch gezien dus een goeie tijd om je voort te planten. En volgens mij ben ik niet de enige die daar last van heeft. Want misschien is iedereen echt heel hard bezig om egaal bruin te worden, maar als je het mij vraag is men er meer in geïnteresseerd de andere sekse te laten zien wat ze in huis hebben.
En als je daarmee bezig bent, blijft er niet echt veel ruimte om over kleine narigheidjes als een falend AV na te denken. Het is zaak goed om je heen te kijken en te spieden naar een geschikte moeder voor je toekomstige kroost… Biologisch gezien dan.