Nieuws - 21 april 2011

Lekker ding

Een zachtblauwe poster met regenbogen. ‘Verdien tot €750 contant. Professioneel en respectvol. Veilige werkomgeving. Creatief naakt poseren. Jij bepaalt wat er tijdens de shoot gebeurt, wij zorgen dat jij er fantastisch uitziet. 18+.’

27-Ultra-naakt-poseren.jpg
Uhuh. De poster hing bij de VU. Nu niet meer. De foto’s van het bedrijf komen namelijk op een harde-pornosite terecht. En die €750? Alleen voor een masturbatiescene.
Nano
Ook al een beetje nano-moe aan het worden? Wetenschappers van de Goethe universiteit in Duitsland hebben nu de kleinste trouwringen ter wereld gemaakt. Van DNA, achttien nanometer in doorsnee. Een doorbraak, uiteraard. Tot nu toe bleef het namelijk bij een vierkantje. Een tip: probeer eens een emmer-achtige structuur met een beweegbaar deksel.
Lekker ding II
De wolfspin (Allocosa Brasiliensis) houdt er een bijzondere relatie met vrouwen op na.  Hij paart met maagden en vreet oudere vrouwtjes op. Dat hebben onderzoekers uit Uruguay ontdekt. Vrouwtjes die na de paring hun partner oppeuzelen is een bekend verschijnsel in spinnenland. Maar mannetjes en dan zonder te paren, dat is nieuw. Volgens de onderzoekers komt het door de voedselschaarste.