Organisatie - 1 januari 1970

Leeuwenborch verhuist tijdelijk naar IMAG-gebouw

Alle medewerkers van de Leeuwenborch verhuizen tijdelijk naar het voormalige IMAG-gebouw aan de Mansholtlaan. De Leeuwenborch wordt vernieuwd en uitgebreid omdat het te klein is voor het groeiende aantal bewoners.

De leerstoelgroepen verhuizen gefaseerd tussen nu en half mei. Door de verhuizing zal de Leeuwenborch-bibliotheek gesloten zijn van 21 april tot 17 mei. Daarna kunnen de boeken geleend worden aan de Mansholtlaan. ,,Waarom doen ze dit niet in de zomervakantie?’’ vraagt studente ontwikkelingssociologie Magriet van der Zouw zich af. ,,Ik zou hier volgende week met mijn afstudeervak beginnen, maar nu kan ik drie weken niet bij de literatuur.''
Ook de computers uit de computerzalen worden door veel studenten gebruikt om afstudeervakken te typen. Deze zijn al verhuisd, maar nog niet geopend aan de Mansholtlaan. De sluiting van de bibliotheek komt extra ongelegen vanwege de examenweek, waarin veel studenten in de bibliotheek willen leren. ,,Het is ook niet mijn idee'', zegt drs Bert Schuurs, hoofd van de Leeuwenborch-bibliotheek, terwijl hij de boeken in dozen verpakt. ,,Het voordeel van nu verhuizen, en niet in de zomervakantie, is dat we nu veel eigen mensen kunnen inzetten.'' | G.v.H.