Nieuws - 27 mei 2010

Leeuwenborch: 6

Ik ben: in de gezellige kantine van de Leeuwenborch. De sfeer is vrolijk, het is lekker druk en ik kan kiezen uit tosti's, frikandellen, diverse soepen, drie salades en twee soorten belegde broodjes. Geen fantasievol aanbod, maar misschien ben ik wel te verwend.

26-Kantine-Leeuwenborch-GA_.jpg
Ik eet: een vissoepje vooraf, als hoofdgerecht een duizendzaden-bolletje met een royale plak geitenkaas, uitgebakken spek, tomaat en een pluk rucola. Om de laatste gaatjes te vullen, neem ik nog een schaaltje pastasalade van de saladbar en een pakje zuiveldrink.
Ik proef: typisch kantine-eten. Het broodje smaakt prima, met zoveel lekkere, verse ingrediƫnten kan dat haast niet missen. Maar de soep en salade zijn gezegend met dat ondefinieerbare kant-en-klaararoma: de soep te zout, de salade te veel dressing; beide smaken niet naar meer. De helft heb ik laten staan. Met een chocolademuffin in m'n jaszak ben ik weer weggegaan.
Ik word: door een multitaskende kantinedame (twee kassa's tegelijk bedienend) hartelijk geholpen, zelfs nadat ik tot twee keer toe mijn chipkaart verkeerd in het apparaat steek.
Ik vind: bijna 7 euro wat veel voor een lunch die ik voor de helft laat staan. In een economisch bolwerk als de Leeuwenborch verwacht je onbewust toch iets meer waar voor je geld.
Cijfer: 6
Dit is het tweede deel van een serie over goedkoop eten. Eerste deel: http://resource.wur.nl/student/detail/hoedenplankchinees_7/