Nieuws - 15 september 2011

Latin uit Wageningen: Caperune

tekst:
Redactie

Wie: Caperune; Wat: Latin band; Wanneer: 17 en 23 september; Waar: Op het Droeffeest en in de Overkant; Met: Tequila

28-cult-caperune.jpg
Caperune (spreek uit: kapeeroenee) speelt vrolijke muziek uit de social clubs van Cuba, Colombia en Peru. Klinkt als? Ben 'tequila' DeVries uit Canada: 'We spelen een aantal nummers van Buena Vista Social Club, Amerikaans/Mexicaanse nummers en Cubaanse volksmuziek met een eigen, energiek sausje.' Op het podium staat allerhande percussie, akoestische basgitaren, een trompet, gitaren en een cuatro, een vijfsnarige luit uit Puerto Rico.
De band bestaat uit vijf mensen uit Canada, Peru, Nederland en Suriname. 'Zo kwamen we op de naam. Ca-Peru-Ne. Toen Sampa uit Suriname zich bij ons voegde besloten we om het zo te laten en niet te veranderen in Caperunesu.' Niet alleen Ben heeft een bijnaam. De drummer heet pulpito - octopus, Johan uit Wageningen heet el rojo - de rooie en Sampa 'el pastor' is erg religieus. Benito: 'Ik ben vergeten waar de bijnaam tequila vandaan komt, maar het is blijven hangen bij de rest.' Kennelijk spelen de heren niet altijd op een droogje.
Blaas het stof maar vast van je dansschoenen en gooi je heupen los: Caperune speelt  17 september vanaf 10 uur op het Droeffeest in Tent 69 en 23 september vanaf tien uur bij cafĂ© de Overkant met een fluitist als special guest.
Meer informatie: https://www.facebook.com/caperune